Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 1 oră
Ingrediente:
- 200 g unt topit (sau unt de cocos)
- 200g Zahăr integral din trestie de zahăr
- 4 ouă ( sau 4 lingurițe de semințe de chia hidratate)
- 85 g Migdale Europene zdrobite
- un plic Praf de copt ( cu sau fără gluten)
- 300 g cireșe
- 100 ml Lapte de migdale cu ceai matcha
- 50g Felii de migdale
- 200 g Faină albă de grâu (sau amestec de făină de orez și migdale)
- frișcă vegetală și dulceață de cireșe ( pentru ornat)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 160 grade. Pregătiți o tavă de copt de aproximativ 20 cm adâncime și o tapetați. Zahărul și untul se pun într-un vas și se bat până devin pufoase, apoi se adaugă ouăle , unul câte unul, și se bat pe rând.
- Se adaugă făina, migdalele zdrobite și praful de copt. Se amestecă bine ca faina să nu facă cocoloașe. La final se încorporează cireșele și laptele de migdale.
- Se toarnă compoziția în tavă, iar pe deasupra se presară feliile de migdale. Introduceți tava în cuptor și o lăsați să se coacă timp de o oră.
- Lăsați tortul să se răcească și ornați-l cu frișcă și dulceață de cireșe.
Poftă bună!