Se apropie sărbătorile și sezonul prăjiturilor, așa că v-am venit în ajutor cu o rețetă de turtă dulce vegană.
Vă asigurăm că este delicioasă!
Ingrediente:
- 1 ⅓ cană de făină integrală de grâu
- ¾ ceașcă de mix de făină neagră
- ½ lingură praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- ½ lingură scorțișoară
- 2 lingurițe de ghimbir
- ½ linguriță nucșoară
- ½ linguriță cuișoare măcinate
- ½ cană de ulei de cocos la temperatura camerei
- ½ cană + 1 lingură zahăr brun
- ¼ cană de apă
- ½ cană melasă
- ½ linguriță de vanilie
Pentru glazură:
- 2 căni zahăr pudră
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri de apă
Mod de preparare:
- Într-un castron de dimensiune medie combinați făinurile, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele și lăsați-le să se așeze.
- Într-un castron mare, puneți uleiul de cocos și zahărul. Se bat bine timp de 1-2 minute până când amestecul este spumos și ușor. Adăugați apoi apa, melasa și vanilia și bateți totul încă 30 de secunde pentru a se amesteca bine.
- Adăugați treptat amestecul de făină în amestecul de zahăr crem, amestecând constant cu un tel pentru a se omogeniza.
- Rulați aluatul și înfășurați-l în folie de plastic. Se lasă la frigider peste noapte (sau cel puțin 2 ore). Înainte de rulare, lăsați aluatul să stea la temperatura camerei timp de o oră.
- Preîncălziți cuptorul.
- Întindeți aluatul direct pe hârtie de pergament. Acesta ar trebui să aibă o grosime de 1 cm. Folosiți diferite forme de prăjituri pentru a tăia aluatul, iar surplusul îl îndepărtați cu ajutorul unei spatule. Repetați procesul până ați folosit tot aluatul.
- Puneți turta dulce în tavă , pe hârtie de pergament și băgați-o la cuptor. Coaceți timp de 8-10 minute, sau până când se rumenesc ușor pe margine.
- Între timp, cât turta dulce este la cuptor, pregătiți glazura. Adăugați toate ingredientele pentru aceasta într-un bol și amestecați-le bine până se formează o pastă relativ groasă, dar ușor de manevrat. La nevoie mai puteți adăuga o lingură de apă.
- După ce ați scos turta dulce prăjiturile de la cuptor, lăsați-le să se răcească complet înainte de a le decora.
Poftă bună!