Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată

Ciocolata a devenit un produs alimentar extrem de popular de care milioane de oameni se bucură în fiecare zi datorită gustului său unic, bogat și dulce. Poate mulți dintre voi v-ați întrebat dacă ciocolata este sănătoasă. Răspunsul este: Da! În ciuda reputației sale de a provoca o creștere a greutății, o serie de beneficii sănătoase pot fi asociate cu acest desert delicios. Desigur, aceasta trebuie consumată în cantități moderate.

Aceasta are numeroase beneficii pentru organism, mai exact:

  • Ajută la îmbunătățirea memoriei odată cu înaintarea în vârstă: Cercetătorii au demonstrat că atunci când persoanelor în vârstă li s-au administrat extracte de cacao preparate special, care aveau un conținut ridicat de flavonoizi, funcția lor cognitivă s-a îmbunătățit considerabil.     
  • Reduce nivelul de colesterol: Consumul regulat de ciocolată care conține steroli de plante și flavonoizi de cacao, ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, poate susține sănătatea cardiovasculară prin scăderea colesterolului și îmbunătățirea tensiunii arteriale.
  • Conține foarte mulți nutrienți: 100 de grame de ciocolată neagră cu 70–85% cacao conțin: 11 grame de fibre, fier magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.
  • Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale: Este posibil să nu știți, dar având cantitatea corectă de NO (Oxid Nitric) în corpul dvs. vă poate ajuta arterele să se relaxeze. Acest lucru ajuta să se elimine o parte din presiune arterială.
  • Ajută la producerea mai multor endorfine: Marele avantaj al ciocolatei este că flavonoidele pot ajuta și la producția de endorfine, fără a fi nevoie să alergi un maraton! Endorfinele joacă un rol esențial în prevenirea depresiei și a altor tulburări mintale.
  • Combate ridurile: Ciocolata neagră este bogată în flavonoide și catechine, cunoscute pentru proprietățile antioxidante. Cunsumați-o pentru meținerea unui corp tânăr.

Așa că, pentru că este destul de cald afară, v-am pregătit o rețetă de înghețată cu ciocolată delicioasă cu care să vă răcoriți puțin!

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Turnați mare parte din laptele de cocos într-o cratiță și păstrați aproximativ 30ml din acesta într-un vas. Adăugați în cratiță zahărul, pudra de cacao, ciocolata, florile de sare și vanilia. Se încălzește la foc mic și se amestecă până când zahărul s-a dizolvat și ciocolata s-a topit.
  2. Se amestecă amidonul de porumb cu laptele de nucă de cocos rămas până la omogenizare. Se toarnă în amestecul de lapte fierbinte și se gătește încă 5-10 minute, amestecând în mod constant până când amestecul se îngroașă. Se pune într-un bol, apoi se acoperă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
  3. Se toarnă amestecul într-un vas de plastic și se bagă la congelator. Se congelează timp de 3 ore, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a sparge orice cristale de gheață, până se obține o înghețată moale.
  4. Înghețata este gata! Lăsați-o să stea 10 minute la temperatura camerei înainte de o servi. Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!