CATINA+ MIERE - REMEDIU NATURAL
Catina este un aliment- minune, bogat in nutrienti si antioxidanti ce il fac eficient ca remediu impotriva mai multor afectiuni.
- Semintele si frunzele contin antioxidanti, mai exact quercetina, un flavonoid ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale la un risc redus de boli de inima
- Boabele de catina sale contin cantitati importante de potasiu, calciu, magneziu, fier si fosfor. De asemenea, contin cantitati bune de folat, biotina si vitamine B1, B2, B6, C si E
- Mai mult de jumatate din grasimile gasite in uleiul de catina sunt grasimi mono si polinesaturate, care sunt doua tipuri de grasimi sanatoase.
- Uleiul de catina este unul dintre putinele alimente vegetale care contin toti cei patru acizi grasi: omega - omega-3, omega-6, omega-7 si omega- 9
Beneficiile catinei:
Contribuie la sanatatea inimii
Antioxidantii continuti de catina pot ajuta la reducerea factorilor de risc in bolile de inima, inclusiv cheaguri de sange, tensiune arteriala si nivel de colesterol din sange.
Previne aparitia diabetului
Catina contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange prin cresterea secretiei de insulina si a sensibilitatii la insulina.
Va protejeaza pielea
Prin continutul de omega-7 si omega-3 uleiul de catina stimuleaza regenerarea pielii, ajutand ranile sa se vindece mai repede. Ajutala refacerea pielii afectate de expunerea excesiva la razele UV, afectate de degeraturi si de escare. De asemenea, poate favoriza elasticitatea si proteja impotriva uscaciunii.
Stimuleaza sistemul imunitar
Uleiul de catina va poate ajuta sa va protejati corpul impotriva infectiilor, efect atribuit de catre cercetatori continutului ridicat de flavonoizi care intaresc sistemul imunitar. Astfel consumul de catina te protejeaza impotriva gripei si virusurilor
Sustine buna functionare a ficatului
Acest lucru se datoreaza continutului de grasimi sanatoase, vitamina E si carotenoizi, toate acestea putand proteja celulele hepatice .
Poate ajuta la combaterea celulelor canceroase
Continutul bogat de flavonoizi si antioxidanti ( quercetina, carotenoizii) pot ajuta la combaterea cancerului.
Poate reduce simptomele menopauzei
Catina poate reduce uscarea vaginala si poate actiona ca un tratament alternativ eficient pentru femeile aflate in postmenopauza care nu pot lua estrogen
Mierea poliflora este mai bogata din punct de vedere nutritional decat anumite mieri monoflorale datorita varietatii tipurilor de nectar din compozitia sa care ofera o gama mai larga de nutrienti si alte elemente biologic active.
- Mierea poliflora este o sursa de mai multi nutrienti esentiali precum vitaminele B si vitamina C, potasiu, calciu, fier, fosfor, dar si alte elemente cu valoare nutritiva precum particule de polen, enzime, aminoacizi etc.
- Mierea bruta, neprelucrata si neincalzita este buna pentru niveluri scazute de zahar din sange, niveluri scazute de energie si oboseala.
- Stimuleaza imunitatea- prin continutul de polen care este o sursa de vitamina C
- Elementele antibacteriene din mierea poliflora (peroxidul de hidrogen antiseptic) si caracteristicile (pH acid, continut scazut de umiditate, zaharuri naturale) ii confera beneficii de vindecare a ranilor.
- Folosirea acesteia ca masca de fata naturala poate ajuta la reducerea acneei, hranirea pielii si conferirea unei straluciri naturale.
- Are proprietati naturale antibacteriene, antiseptice si chiar antibiotice, ajutand la inhibarea cresterii bacteriilor si la reducerea numarului de bacterii.
- Zaharurile naturale din mierea poliflora au proprietati prebiotice usoare, contribuind la imbunatatirea timpului de tranzit si regland digestia.
Ingrediente: Miere ECO poliflora provenita din Romania (60%) si catina cruda pasta ECO (40%)
Valoare energetica: 340 kcal / 1442 kJ. Grasimi: 1,2g, din care acizi grazi saturati 0,4g. Proteine: 0,7g. Sare: 0,05g. Carbohidra_i: 81,5g, din care zaharuri 76,7g.