Procesarea la temperaturi joase a mierii de salcam cu gutui aduce aroma acrisoara a gutuilor intr-un mix delicios si plin de nutrienti.
Gutuile sunt sarace in calorii si se mandresc cu o varietate de vitamine si minerale esentiale, facandu-le un fruct nutritiv: vitamina C, cupru, vitamine B, fier, potasiu si magneziu.
Beneficiile gutuilor:
- Contin antioxidanti: flavonolii ( quercetina, kaempferolul ) reducand astfel stresil metabolic si inflamatia si protejand impotriva deteriorarii radicalilor liberi.
- Amelioreza greturile specifice sarcinii.
- Amelioreaza problemele digestive associate cu sindromul intestinului iritabil , ulcerele
- Ajuta la ameliorarea simptomelor bolii de reflux gastroesofagian
- Pot ameliora diverse simptome alergice prin suprimarea activitatii anumitor celule imune responsabile de reactii alergice
Mierea de salcam este un adevarat medicament natural:
- Este bogata in antioxidanti: flavonoide, caroten, reducand astfel riscul de a dezvolta diferite afectiuni ca bolile de inima, cancerul.
- Are proprietati antibacteriene- rpin copntinutul de peroxid de hidrogen, fiind eficienta chiar impotriva Staphylococcus aureus
- Proprietatile sale antibacteriene si antioxidante o fac eficienta in vindecarea ranilor si in prevenirea, chiar tratarea acneei.
Ingrediente: Miere de salcam provenita din Romania (min. 60 %), gutui crude (min. 30 %), suc de lamaie.
Valoare energetica:
- 283 kcal / 1201 kJ
- Grasimi 0,1g din care acizi grasi saturati < 0,1g.
- Proteine: 0,2g. Sare: 0,03 g.
- Carbohidrati: 68,0g, din care zaharuri 68,0g.
- Fibre 4,7g.
O varianta naturala la gemul clasic, un dulce sanatos pentr