CĂTINĂ+ MIERE- REMEDIU NATURAL
Cătina este un aliment- minune, bogat în nutrienți și antioxidanți ce îl fac eficient ca remediu împotriva mai multor afecțiuni.
- Semințele și frunzele conțin antioxidanți, mai exact quercetină, un flavonoid ce ajută la scăderea tensiunii arteriale la un risc redus de boli de inimă
- Boabele de cătină sale conțin cantități importante de potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De asemenea, conțin cantități bune de folat, biotină și vitamine B1, B2, B6, C și E
- Mai mult de jumătate din grăsimile găsite în uleiul de cătină sunt grăsimi mono și polinesaturate, care sunt două tipuri de grăsimi sănătoase.
- Uleiul de cătină este unul dintre puținele alimente vegetale care conțin toți cei patru acizi grași: omega - omega-3, omega-6, omega-7 și omega- 9
Beneficiile cătinei:
Contribuie la sănătatea inimii
Antioxidanții conținuti de cătină pot ajuta la reducerea factorilor de risc în bolile de inimă, inclusiv cheaguri de sânge, tensiune arterială și nivel de colesterol din sânge.
Previne apariția diabetului
Cătina contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea secreției de insulină și a sensibilității la insulină.
Vă protejează pielea
Prin conținutul de omega-7 și omega-3 uleiul de cătină stimulează regenerarea pielii, ajutând rănile sa se vindece mai repede. Ajutăla refacerea pielii afectate de expunerea excesiva la razele UV, afectate de degerături și de escare. De asemenea, poate favoriza elasticitatea și proteja împotriva uscăciunii.
Stimulează sistemul imunitar
Uleiul de cătină vă poate ajuta să vă protejați corpul împotriva infecțiilor, efect atribuit de către cercetători conținutului ridicat de flavonoizi care întăresc sistemul imunitar. Astfel consumul de cătină te protejează împotriva gripei și virusurilor
Susține buna funcționare a ficatului
Acest lucru se datorează conținutului de grăsimi sănătoase, vitamina E și carotenoizi, toate acestea putând proteja celulele hepatice .
Poate ajuta la combaterea celulelor canceroase
Conținutul bogat de flavonoizi și antioxidanți ( quercetină, carotenoizii) pot ajuta la combaterea cancerului.
Poate reduce simptomele menopauzei
Cătina poate reduce uscarea vaginală și poate acționa ca un tratament alternativ eficient pentru femeile aflate în postmenopauză care nu pot lua estrogen
Mierea de salcâm este un adevărat medicament natural:
- Este bogată în antioxidanți: flavonoide, caroten, reducând astfel riscul de a dezvolta diferite afecțiuni ca bolile de inimă, cancerul.
- Are proprietăți antibacteriene- prin conținutul de peroxid de hidrogen, fiind eficientă chiar împotriva Staphylococcus aureus
- Proprietățile sale antibacteriene și antioxidante o fac eficientă în vindecarea rănilor și în prevenirea, chiar tratarea acneei.
Valoare energetica: 243.9 kcal / 1036.2 kJ. Grasimi: 0,3g, din care acizi grasi saturati 0,2g. Proteine: 1,9g. Sare: 0,03g. Carbohidrati: 58,4g, din care zaharuri 58,2g.