Fara GLUTEN

Afiseaza: 1-21 din 557 produse

 Filtre

PRODUSE FĂRĂ GLUTEN PENTRU O VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ

Celiachia

Boala celiacă este o tulburare autoimună care determină organismul să răspundă negativ la gluten, o proteină care se găsește în grâu, orz și secară. În timp, pe măsură ce glutenul declanșează răspunsuri imune, mucoasa intestinului subțire se deteriorează. Fără un diagnostic și un tratament adecvat, este probabil ca persoanele cu boală celiacă să sufere de malabsorbție, incapacitatea pentru intestinul subțire de a absorbi nutrienții în sânge.

Simptomele bolii celiace: diaree, pierdere în greutate, balonare și gaze, dureri abdominale, constipație, vărsături. Există, de asemenea, și simptome ce nu sunt direct legate de sistemul digestive: piele iritata, dureri de cap și oboseală, dureri osoase și articulare, reflux acid și arsuri la stomac, ulceratii bucale, convulsii.
Boala celiacă este o tulburare gravă. Dacă sunteți diagnosticat cu boală celiacă, cel mai eficient mod de a gestiona simptomele este să eliminați complet glutenul din dieta dumneavoastră.
 

Intoleranța la gluten

Intoleranța la gluten, cunoscută și sub numele de sensibilitate la gluten non-celiac, are simptome similare cu boala celiacă. Deși in ambele cazuri organismul are un răspuns negativ la gluten, cele două tipuri de răspunsuri nu au aceeași durată sau consecință. Când o persoană celiacă ingeră gluten, sistemul său imunitar va ataca propriul țesut. Dacă o persoană este are intoleranță la gluten, consumul de gluten va provoca balonări pe termen scurt și dureri de burtă. Spre deosebire de boala celiacă, intoleranța la gluten nu cauzează de obicei daune pe termen lung.

Simptomele intoleranței la gluten: diaree, oboseală, balonare., dureri de stomac, greaţă, gaze, constipație, dureri de stomac mai severe, dureri de cap, dureri articulare și musculare, lipsăd e concentrare

Persoanele cu intoleranță la gluten pot ușura disconfortul generat de consumul de gluten suplimentând cu enzime digestive, reducând volumul de gluten din dieta lor sau eliminând glutenul din dieta lor în întregime.
 

Alergia la grâu

Cei cu alergie la grâu au un răspuns al sistemului imunitar la o serie de proteine ​​alimentare găsite în grâu, inclusiv glutenul. Spre deosebire de boala celiacă și intoleranța la gluten o alergie la grâu poate fi de fapt depășită.

Simptomele alergiei la grâu: crampe de stomac, greață și / sau vărsături, durere de cap, congestie nazala, erupții cutanate, respiratie dificila, anafilaxie.

Dacă sunteți diagnosticat cu alergie la grâu, medicul dumneavoastră vă poate sugera antihistaminice, epinefrină și / sau o dietă fără grâu.

Sectorul produselor fără gluten este într-o continua creștere pentru că numarul persoanelor alergice sau care suferă de celiachie, intoleranță la gluten crește de la an la an.
Gama de alimente fără gluten a devenit foarte variată:
- pâine fără gluten ce conține diverse combinații de cereale
- făină fără gluten din diverse cereale cu ajutorul căreia se pot prepara produse de panificatie folosind drojdia fără gluten, din care se pot pregăti prăjituri fără gluten; mix de făină fără gluten
- cereale fără gluten- ce iți asigură un mic dejun variat și valoros prin conținutul de proteine, minerale, vitamine( fulgi de ovăz fără gluten, fulgi de mei bio, fulgi de quinoa eco ,fulgi de orez etc)
- paste fără gluten: paste din orez bio, paste din linte bogate în protein vegetale, paste din hriscă , paste din mazăre, paste din porumb bio și multe alte variante.

în magazinul nostru online găsiți o varietate mult mare de produse fără gluten, produse pe care vă așteptăm să șe descoperiți. Iar pe blog găsiți multe  rețete fară gluten ! 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!