Procesarea la temperaturi joase a mierii de salcam cu zmeura aduce aroma zmeurii intr-un mix delicios si plin de nutrienti.O ceasca (123 grame) de zmeura are 14,7 grame de carbohidrati si 8 grame de fibre, ceea ce inseamna ca au doar 6,7 grame de carbohidrati digerabili neti pe portie .
Beneficiile zmeurei:
- Este o sursa excelenta de fibre,
- Este bogata in vitamina vitamina C, essentiala pentru imunitate
- Contine cantitati mici de vitamina A, tiamina, riboflavina, vitamina B6, calciu si zinc (1).
- Este bogata in antioxidanti ( quercetina si acid ellagic)- ajuta celulele sa lupte si sa se refaca dupa stresul oxidativ. Zmeura si extractele de zmeura au efecte antiinflamatorii si antioxidante care va pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, diabetul, obezitatea si cancerul
- Poate reduce glicemia si poate imbunatati rezistenta la insulina.
- Este ideala in dietele de slabit pentru continutul mic de carbohidrati
Mierea de salcam este un adevarat medicament natural:
- Este bogata in antioxidanti: flavonoide, caroten, reducand astfel riscul de a dezvolta diferite afectiuni ca bolile de inima, cancerul.
- Are proprietati antibacteriene- rpin copntinutul de peroxid de hidrogen, fiind eficienta chiar impotriva Staphylococcus aureus
- Proprietatile sale antibacteriene si antioxidante o fac eficienta in vindecarea ranilor si in prevenirea, chiar tratarea acneei.
Ingrediente: Miere de salcam provenita din Romania (min. 65 %), zmeura cruda pasta (min. 25 %), suc de lamaie.
Valoare energetica:
- 325 kcal / 1379 kJ.
- Grasimi 0,1g din care acizi grasi saturati < 0,1g.
- Proteine : 0,6g.
- Sare: 0,05g.
- Carbohidrati: 80,3g, din care zaharuri 78,3g.
Scrie un review