Ingrediente:
fulgi de ovăz** integrali fără gluten – 75%, fructe uscate* – 23% (stafide**, bucăți de curmale*, bucăți de caise**, bucăți de smochine**, bucăți de merișoare*, făină de orez*, ulei de floarea soarelui*)
*provenite din agricultura ecologică
**provenite din agricultura biodinamică (DEMETER)
Componenta de bază a acestui mix conceput pentru prepararea de terci cald este ovăzul cultivat și prelucrat în condiții speciale având ca scop prevenirea contaminării cu gluten. De aceea poate fi consumat fără riscuri de cele mai multe persoane cu intoleranță sau sensibilitate la această substanță.
Pe lângă faptul că nu conține în mod natural gluten, ovăzul este bogat în fibre solubile, care contribuie la o digestie sănătoasă, vitamine și minerale (precum fierul și vitamina B1) și beta-glucani care scad nivelul colesterolului (unul dintre factorii care favorizează apariția bolilor de inimă).
Consumul de ovăz trebuie integrat însă într-un stil de viață sănătos, în care mișcarea fizică se îmbină armonios cu perioadele de relaxare și cu o alimentație echilibrată.
Terciul fierbinte preparat din amestecul de fulgi de ovăz și fructe fără gluten este conceput pentru a fi pregătit ușor și rapid. Are o consistență cremoasă și un gust dulce datorat curmalelor, smochinelor și caiselor din compoziție. Terciul obținut se poate consuma și combinat cu smântână, iaurt, fructe proaspete sau nuci. La nevoie, se poate îndulci suplimentar cu miere, zahăr, sirop de sfeclă, de agave sau de arțar.
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 1498
Kcal: 355
Grasimi: 6.0g
Acizi Grasi Saturati: 0.9g
Glucide: 59g
Zaharuri: 14g
Fibre: 9.9g
Proteine: 11g
Sare: 0.02g
Folic: 69,1 µg
Betaglucan: 3,0g