Acest hummus cremos se prepară cu doar cinci ingrediente și este gata în 10 minute. Serviți-l cu legume de sezon sau pâine prăjită.
Ingrediente:
- 400g năut în doză, scursă
- 80ml ulei de măsline extravirgin
- 1-2 căței de usturoi curățați și zdrobiți
- 1 lămâie stoarsă
- ½ coajă de lămâie
- 3 linguri tahini
- 30ml apă
- sare de mare și piper
Mod de preparare:
- Turnați năutul într-o strecurătoare și clătiți-l bine sub jet de apă rece. Se pune în bolul robotului de bucătărie împreună cu 60 ml de ulei. Se mixează până Sevine o pastă omogenă. Adăugați usturoiul, lămâia, tahini-ul și 30 ml de apă. Mixați din nou timp de aproximativ 5 minute sau până hummusul este moale și cremos.
- Dacă vi se pare că este prea consistent, mai adăugați 20ml de apă. Condimentați după gust cu sare și piper. Transferați hummus-ul într-un castron și turnați peste acesta uleiul rămas și presărați puțin boia de ardei dulce pentru un aspect plăcut.
Poftă bună!