Ciocolata a devenit un produs alimentar extrem de popular de care milioane de oameni se bucură în fiecare zi datorită gustului său unic, bogat și dulce. Poate mulți dintre voi v-ați întrebat dacă ciocolata este sănătoasă. Răspunsul este: Da! În ciuda reputației sale de a provoca o creștere a greutății, o serie de beneficii sănătoase pot fi asociate cu acest desert delicios. Desigur, aceasta trebuie consumată în cantități moderate.
Aceasta are numeroase beneficii pentru organism, mai exact:
- Ajută la îmbunătățirea memoriei odată cu înaintarea în vârstă: Cercetătorii au demonstrat că atunci când persoanelor în vârstă li s-au administrat extracte de cacao preparate special, care aveau un conținut ridicat de flavonoizi, funcția lor cognitivă s-a îmbunătățit considerabil.
- Reduce nivelul de colesterol: Consumul regulat de ciocolată care conține steroli de plante și flavonoizi de cacao, ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, poate susține sănătatea cardiovasculară prin scăderea colesterolului și îmbunătățirea tensiunii arteriale.
- Conține foarte mulți nutrienți: 100 de grame de ciocolată neagră cu 70–85% cacao conțin: 11 grame de fibre, fier magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.
- Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale: Este posibil să nu știți, dar având cantitatea corectă de NO (Oxid Nitric) în corpul dvs. vă poate ajuta arterele să se relaxeze. Acest lucru ajuta să se elimine o parte din presiune arterială.
- Ajută la producerea mai multor endorfine: Marele avantaj al ciocolatei este că flavonoidele pot ajuta și la producția de endorfine, fără a fi nevoie să alergi un maraton! Endorfinele joacă un rol esențial în prevenirea depresiei și a altor tulburări mintale.
- Combate ridurile: Ciocolata neagră este bogată în flavonoide și catechine, cunoscute pentru proprietățile antioxidante. Cunsumați-o pentru meținerea unui corp tânăr.
Așa că, pentru că este destul de cald afară, v-am pregătit o rețetă de înghețată cu ciocolată delicioasă cu care să vă răcoriți puțin!
Ingrediente:
- 2 x 400ml cutii de Lapte de cocos
- 175g Zahăr brut din trestie de zahăr
- 50g Pudră de cacao
- 100g Ciocolată amăruie 85%
- 1 linguriță Flori de sare
- 1 linguriță Pudră de vanilie
- 2 lingurițe Amidon de porumb
Mod de preparare:
- Turnați mare parte din laptele de cocos într-o cratiță și păstrați aproximativ 30ml din acesta într-un vas. Adăugați în cratiță zahărul, pudra de cacao, ciocolata, florile de sare și vanilia. Se încălzește la foc mic și se amestecă până când zahărul s-a dizolvat și ciocolata s-a topit.
- Se amestecă amidonul de porumb cu laptele de nucă de cocos rămas până la omogenizare. Se toarnă în amestecul de lapte fierbinte și se gătește încă 5-10 minute, amestecând în mod constant până când amestecul se îngroașă. Se pune într-un bol, apoi se acoperă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Se toarnă amestecul într-un vas de plastic și se bagă la congelator. Se congelează timp de 3 ore, amestecând la fiecare 20 de minute pentru a sparge orice cristale de gheață, până se obține o înghețată moale.
- Înghețata este gata! Lăsați-o să stea 10 minute la temperatura camerei înainte de o servi. Poftă bună!