Răsfățați-vă cu această înghețată de vanilie, fără lactoză și fără ouă, desertul perfect pentru vară. Un desert vegan ușor de făcut, pe care îl puteți combina și cu fructe proaspete.
Ingrediente
- 2 cutii de 400g lapte de cocos
- 175g zahăr
- 1 linguriță flori de sare
- 1 păstăie de vanilie sau 1 lingură pudră de vanilie
- 2 linguri de făină de porumb
- un praf de turmeric
Mod de preparare:
- Se toarnă laptele de cocos într-o cratiță, păstrând aproximativ 25 ml într-un castron mic. Se adaugă zahărul, sarea, turmericul și pudra de vanilie. Se încălzește la foc mic timp de 10 minute până când zahărul s-a topit și amestecul începe să scoată aburi.
- Se pune făina de porumb peste laptele de cocos rămas în castron și se amestecă până se omogenizează. Se toarnă peste laptele fierbinte, amestecând constant, și se continuă fierberea încă 5-10 minute, până când amestecul are o consistență cremoasă.
- Se ia de pe foc, se răstoarnă într-un castron și se acoperă. După ce a ajung la temperatura camerei se pune la rece cel puțin 2 ore.
- Se toarnă amestecul răcit într-un aparat de înghețată și se amestecă timp de 20-30 minute până se obține o înghețată moale. Dacă nu aveți un aparat de înghețată puneți compoziția la congelator timp de 2-3 ore, amestecând la fiecare 20 de minute cu o furculiță pentru a sparge cristalele mari de gheață, după care se lasă la congelată până obțineți consistența dorită.
Poftă bună!