Mai jos găsiti 5 idei de salate vegane ușor de preparat, bogate în nutrienți, ideale pentru perioada de vară. Ideal este să fie pregătite cu produse bio, care să nu conțină pesticidele și chimicalele care ne fac atît de mult rău!
Ingrediente bio pentru rețeta ta preferată găsești pe https://www.bioveg.ro/
- Salată cu cușcuș

Ingrediente:
- 100g cuscus
- 200 ml supă de legume fierbinte( e ok și din cuburi de legume)
- 2 cepe ( de preferat cepe verzi)
- 1 ardei rosu
- ½ castravete
- 50g brânză tăiată cubulețe ( tofu )
- 2 linguri de pesto
- 2 linguri de sâmburi de pin
Mod de preparare:
Se pune cuscusul într-un castron mare și turnați peste supa fierbinte de legume. Acoperiți, apoi lăsați timp de 10 minute până când cușcușul devine pufos și toată supa a fost absorbită. Între timp, feliați ceapa, ardeiul, castravetele. Adăugați-le cuscusului, și adăugați pesto, brânza tofu, apoi presărați mugurii de pin .
Poftă bună!
https://www.bioveg.ro/paste-fidea/cous-cous-500-g.html
2. Salată de broccolli

Ingrediente:
- 300g buchețele de broccoli, rupte în bucăți mici
- 2 morcovi, curățați lung în fâșii mari
- 50g afine uscate
- 50g caju, prăjite, tocate grosier
Dressing 1 :
- 80 ml oțet de cidru
- 1 lingură zahăr tos
- 1 linguriță fulgi de sare de mare
- 1 ceapa rosie, feliata marunt
Dressing 2 :
- 50ml ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură sirop de arțar
- Zeama stoarsă de la o lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru primul dressing încălziți oțetul, zahărul și sarea într-o tigaie mică. Se fierbe 1 min până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă ceapa roșie și se fierbe timp de 1 min. Stingeți focul, acoperiți și lăsați să se răcească complet.
2. Amestecați broccoli, morcovii, merișoarele și caju-ul într-un castron mare. Adăugați ceapa din sos răcită, lăsând deoparte zeama.
3. Amestecați zeama rămasă de la ceapă, uleiul, siropul de arțar și coaja și zeama de lămâie, împreună cu 2 linguri de apă rece. Se toarnă peste legume și se amestecă până se acoperă bine.
Poftă bună!
3. Salată de quinoa cu avocado

Ingrediente:
- 1 măr tăiat felii
- câteva felii de portocala
- 2 linguri de ulei de măsline sau ulei de rapiță
- 250g quinoa fiartă
- semințe de chia
- menta proasppătă
- 30g migdale, tocate grosier
- 1 avocado mic copt
- suc ½ lămâie
- o mână de salată verde
Dressing:
- 1 lingură tahini
- ½ mic de avocado copt, tocat mare
- menta proaspătă- câteva frunze
- coaja și sucul de la ½ lămâie
- 2 lingurițe de sirop de arțar
Mod de preparare:
Se lasă quinoa la înmuiat și se spală în câteva ape pentru a nu avea gust amar, după care se lasă la răcit.
Dressingul: puneți toate ingredientele în vasul mic al unui robot de bucătărie, adăugați 1 lingură de apă și un vârf de sare.
Se amestecă quinoa fiartă, cu fructele, migdalele, salata verde, menta, avocado tăiat felii. După ce se adaugă dressingul se presară pe deasupra semințele de chia.
Poftă bună!
4. Salata cu fasole verde si penne

Ingrediente:
- 75g penne integrale
- 160g fasole verde, tăiate scurt
- 1 ceapă roșie mare, feliată subțire
- 2 roșii tocate
- 1 lingura ulei de rapita
- 2 linguri de oțet de mere
- 10g frunze de busuioc
- 40 g măsline Kalamata, tocate
- O mână de rucola
Mod de preparare:
Fierbeți pastele în apă cu sare timp de 5 minute. Adăugați fasolea și ceapa și lăsați-le să fiarbă încă 5 minute.
Se face dressingul: se pun în blender roșiile, uleiul, oțetul și busuiocul și se amestecă până când se omogenizeză toată compoziția.
Scurgeți pastele și fasolea, adăugați dressingul, adăugați măslinele și amestecați bine. După ce totul se răcește, se adaugă la final câteva frunze de busuioc, rucola. Se consumă rece.
Poftă bună!
5. Salată cu fasole neagră și mango

Ingrediente:
- Zeama și coaja de la o lime
- 1 mango mic, tocat cubulețe
- 1 avocado mic, tocat cubulețe
- 50 quinoa fiartă
- 1 ardei iute roșu, tocat mărunt
- 1 ceapa rosie feliată
- 50g semințe de dovleac coapte
- ½ buchet mic de coriandru proaspăt tocat
- 400g cutie de fasole neagră, scursă și clătită
Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați-le bine! Rezultatul este delicios!
Poftă bună!