Beneficiile ciocolatei

Beneficiile ciocolatei

Încă de mici ni se spune să nu mâncăm prea multe dulciuri, inclusiv ciocolată. Cu toate acestea, ciocolata neagră, mai ales dacă are un procent ridicat de cacao, poate fi de fapt bună pentru dvs., cu condiția să fie consumată cu moderație. Acest tip de ciocolată prezintă o varietate de avantaje pentru sănătate, care vă pot ajuta inima, creierul și sănătatea generală. 

Fabricată din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți . Studiile arată că ciocolata neagră  vă poate îmbunătăți substanțial starea de sănătate .

Cea mai bună ciocolată este cea neagră, cu un conținut de minim 70% cacao. Aceasta conține și unt de cacao și are un conținut scăzut de zahăr . Chiar dacă variantele pline de zahăr au un gust plăcut, ciocolata pe care ar trebui să o alegeți are o aromă puternică, se topește în gură și vă satură din 1-2 pătrățele .

Beneficiile consumului regulat de ciocolată

Menține și îmbunătățește sănătatea inimii - consumul de ciocolată neagră poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Proprietățile  antioxidante și antiinflamatorii, precum și proprietățile de subțiere a sângelui și de relaxare a vaselor de sânge ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Ajută la reglarea colesterolului- scade semnificativ nivelul colesterolului LDL, care este considerat un factor major de risc pentru bolile de inimă.

Previne declinul memoriei - flavonoidele din cacao pătrund în regiunile creierului implicate în învățare și memorie, în special în hipocamp, influențând puterea de concentrare. Persoanele în vârstă care consumă alimente bogate în flavonoide, inclusiv ciocolată, au obținut scoruri mai bune la testele cognitive standardizate.

Calmează tusea - datorită faptului că ciocolată conține substanța chimica numită theobromin, care s-a dovedit eficientă în ameliorarea tusei.

Benefică pentru dinți - teobromina din ciocolată neagră are și proprietatea de a întări smalțul dentar, bineînțeles cu condiția menținerii unei igiene adecvate.

Tratează pielea uscată – prin conținutul de de fier, calciu, vitamina D, vitamina E, vitamina B1 și vitamina A cacaua are rolul de a hidrata pielea intens și a-i reda strălucirea. Pe langă consumul de ciocolată, o mască de față ce conține și cacao are numai beneficii pentru piele!

Îmbunătățește vederea – datorită capacității flavanolului de a crește fluxul de sânge spre creier, dar și spre retină, ciocolata poate îmbunătăți abilitatea de a vedea în situații cu contrast scăzut, spre exemplu pe timp de ceață, .

Regenerează părul – datorită concentrației mare de cupru, zinc și fier, ciocolata neagră poate ajuta la regenerarea părului deoarece îmbunătățește circulația la nivel capilar și stimulează creșterea sănătoasă a părului.

Înveselește - ciocolata neagră mărește producția naturală a endorfinei ( substanța fericirii). Endorfinele se leagă de receptorii de opiacee din creier, ducând la sentimente de euforie. De asemenea, reduc durerea și diminuează efectele negative ale stresului. Ciocolata este o sursă de top a triptofanului, un aminoacid precursor al serotoninei, neurotransmițătorul fericirii și al bunei dispoziții..

Ameliorează simptomele sindromului premenstrual – datorită conținutului de magneziu ciocolata poate ameliora crampele menstruale .

Este o sursă importantă de antioxidanți- ciocolata neagră este unul din alimentele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, fiind bogată în compuși organici: polifenoli, flavanoli și catehine, .

Cocktail de vitamine - boabele de cacao sunt bogate în vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, vitamine necesare unei bune funcționări a organismului.

Este recomandat consumul de ciocolată datorită efectelor sale benefice pentru organism, cu mențiunea că trebuie consumată în cantități mici, în prima parte a zilei , limita dintre efectele benefice şi cele negative fiind foarte fină. Orice exces se poate vedea mai ales prin kilogramele în plus, în tulburările profilului glicemic, dar nu numai. 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!