Beneficiile consumului de produse Bio

Beneficiile consumului de produse Bio

”Esti ceea ce mănânci”! Nu este doar o expresie din popor, are o bază științifică dovedită. Calitatea alimentelor ne influențează starea de spirit, sănătatea mai mult decât credem noi. Copiii noștri, fiind în creștere, sunt mult mai expuși decât noi, fiind influențată dezvoltarea lor în funcție de nutrienți și de cât de ”curate” sunt alimentele . O dovedesc studiile, așa cum veți vedea mai jos.

 

Vă prezentăm cele mai importante motive pentru care ar trebui să consumam produse Bio :

  • Produsele Bio oferă mai mulți nutrienți decât alimentele neecologice.

Acesta este un motiv suficient pentru a oferi familiei, copilului nostru produse bio, pentru ca acesta să aibă asigurat necesarul de nutrienți de bază numai prin alimente. S-a dovedit că produsele bio conțin mai multă vitamina C și antioxidanți care protejează planta în mod natural. Atunci când plantele organice sunt expuse dăunătorilor, acestea răspund producându-și propria protecție și astfel obținem aceste beneficii. Unii dintre acești fitonutrienți importanți includ: Inozitol fosfați (fitați), lignani (fitoestrogeni), izotiocianați și indoli, fenoli și compuși ciclici, saponine, sulfuri, tioli și terpene.

În medie, produsele organice conțin cu 25% mai mulți antioxidanți decât produsele convenționale. Produsele Bio sunt si mult mai gustoase, mâncărurile preparate cu ingrediente ecologice având un gust mult mai bun.

  • Protejăm natura

Solul câmpurilor organice este mult mai nutritiv, continând mai multe minerale decât fermele convenționale. În plus nu este contaminată pânza freatică, protejând astfel întreg ecosistemul. Agricultura convențională, prin utilizarea de îngrășăminte sintetice și pesticide determină pierderea biodiversității, eroziunea solului și creșterea poluării apei.

  • Ne ferim de boli atât pe noi cât și pe copiii noștri

Există o mulțime de dovezi cu privire la relația dintre expunerea la pesticide și rata crescută a bolilor cronice, cum ar fi diferite tipuri de cancer, diabet, tulburări neurodegenerative precum Parkinson, Alzheimer și scleroza laterală amiotrofică (SLA), defecte congenitale și tulburări de reproducere . Există, de asemenea, dovezi privind asocierea expunerii la pesticide cu alte boli cronice, cum ar fi problemele respiratorii, în special astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), bolile cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza și boala coronariană, nefropatiile cronice, bolile autoimune, cum ar fi lupusul sistemic. artrita eritematoasă și reumatoidă, sindromul oboselii cronice și îmbătrânirea.

S-a dovedit de asemenea ca exista o legatura intre nivelurile ridicate de pesticide și creșterea incidenței ADHD la copii (studiu), observându-se îmbunătățiri evidente după adoptarea unei alimentații sănătoase..

Un raport al Institutului Național de Științe ale Mediului din 2004 (NIEHS) afirmă că „Majoritatea studiilor privind expunerea moderată la pesticide au constatat o prevalență crescută a simptomelor neurologice și modificări ale performanței neurocomportamentale, reflectând disfuncția cognitivă și psihomotorie”.

Un alt studiu din British Journal of Nutrition a arătat că copiii de doi ani care au consumat produse lactate organice au avut o incidența redusă de apariție a eczemelor și astmului decât grupul care a consumat alimente lactate crescute în mod convențional. Cum astmul este în creștere la copii, acest studiu poate fi de ajutor parinților care caută să trateze problema în profunzime.

În concluzie, deși sunt mulți sceptici care îți pun întrebări despre cât de bio mai sunt unele produse, produsele Bio certificate sunt cultivate fără utilizarea OMG-urilor (organisme modificate genetic), pesticide, antibiotice și hormoni. Sunt eliminate o listă lungă de pesticide folosite în agricultura convențională, iar plusurile aduse sănătății pe termen lung sunt de necontestat.


În magazinul nostru www.bioveg.ro găsiți atât produse Bio cât și produse provenite din cultura biodinamica înt-o varietate foarte mare: produse fără gluten, produse fără lactoză, fructe uscate Bio, lapte vegetal bio, produse pentru copii, cosmetice BIO cît si detergenți biodegradabili.

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!