Chifteluțe din vinete cu paste zucchini

Chifteluțe din vinete cu paste zucchini

Noi iubim vinetele: coapte, în salată, într-o tocăniță și chiar în chifteluțe! Pentru că acesta este sezonul lor și pentru că le găsim ușor în orice piață sau le avem chiar în propria grădină, ne-am gândit să vă pregătim o rețetă de chifteluțe din vinete cu paste zucchini. Vă invităm să o încercați. Vă garantăm că este delicioasă!

Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Cu un decojitor curățați vânăta de piele. Tăiați vânăta în rondele de aproximativ un centrimetru, apoi în bucățele medii.
  2. Într-o tigaie puneți o lingură de ulei la foc mediu. Adăugați doar 2 căței de usturoi, pe care îi lăsați să se gâtească timp de 1 minut, după care adăugați bucățile de vânătă și amestecați bine.
  3. Adăugați 2 linguri de apă, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la minim. Gătiți totul timp de 10 minute.
  4. Într-un robot de bucătărie puneți ovăzul și mixați-l până se sfărâmă complet.
  5. După ce vinetele s-au înmuiat opriți focul, scurgeți-le bine de apă și puneți-le peste ovăzul sfărâmat, împreună cu oul, busuiocul, parmezanul, ardeiul roșu, pătrunjelul uscat, sarea de mare și piperul. Mixați totul până se omogenizează amestecul și devine lipicios
  6. Preîncălziți cuptorul. Puneți o foaie de copt într-o tavă, pe care o ungeți cu ulei de măsline.
  7. Din compoziția obținută faceți biluțe și puneți-le pe hârtia de copt. La nevoie, umeziți-vă mâinile cu puțină apă pentru a nu vi se lipi aluatul de mâini. Coaceți chiftele timp de 10 minute pe o parte, după care le întoarceți și le mai coaceți încă 15 minute.
  8. În timp ce se coc vinetele puneți pe rând dovleceii în aparatul de făcut paste. Dacă nu aveți un aparat, puteți lua fiecare dovlecel în parte și să-l tăiați în fâșii foarte subțiri.
  9. Puneți pastele de dovlecei într-o tigaie la foc mediu, adăugând o linguriță de ulei de măsline și puțină sare. Gătiți-le până se înmoaie.
  10. Separat, încălziți sosul de tomate cu busuioc, în care adăugați condimente de legume.
  11. Așezați pastele de dovlecei pe o farfurie, peste care adăugați sosul de tomate, chifteluțele și puțin busuioc.

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!