Chifteluțe vegane

Chifteluțe vegane

Vă invităm să încercați o versiune vegană a chiftelelor, făcută cu ciuperci, ovăz și fasole neagră. Se combină perfect cu pastele făinoase!

Ingrediente

Pentru sosul de roșii

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată foarte mărunt
  • 1 cățel mare de usturoi, zdrobit
  • un vârf de linguriță de ardei iute
  • 2 conserve  de 400g roșii bucăți
  • 1 lingură zahăr brun
  • ½ buchet mic de busuioc, tocat mărunt

Mod de preparare:

  1. Puneți hribii deschidratați într-un castron și turnați peste aceștia apă clocotită. Lasăți la hidratat timp de 20 de minute.
  2. Între timp, încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa și prijiți-o la foc mic până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă usturoiul și boia de ardei și se gătesc timp de 1 minut.
  3. Puneți fasolea neagra ș ovăzul într-un robot de bucătărie. Blendați până când obțineți un amestec omogen. Turnați amestecul obținut într-un bol și adăugați peste acesta pasta miso, pesmetul și amestecul de ceapă. Strecurați și tocați mărunt ciupercile și adăugați-le bol. (Păstrați apa în care au stat ciupercile).
  4. Se amestecă bine toate ingredientele, iar din compoziția obținută se formează aproximativ 12 biluțe. Se lasă la răcit la frigider până este gata sosul.
  5. Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță. Adăugați ceapa și prăjiți-o la foc mic timp până se înmoaie. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și gătiți-le timp de 1 minut. Se adaugă roșiile și zahărul și se condimentează după gust. Lăsați sosul să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic.
  6. Încălziți cuptorul la 180 grade C. Încălziți uleiul rămas într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați chiftelele și prăjiți-e timp de 5 minute până se rumenesc uniform. Transferați-le apoi într-o tavă de copt și puneți-le la copt pentru 12 minute.
  7. Adăugați chiftelele gătite și puțin busuioc în tigaia cu sos și amestecați bine. Se servesc cu spaghette, fusilli sau mămăliguță!

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!