Conopida este una dintre cele mai consumate legume din această perioadă și este acceptată și în dieta ketogenică. Tocmai de aceea, ne-am gândit că aceasta ar putea deveni o cină delicioasă!
Vă invităm să o încercați!
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 200 ml smântână cu 18% grăsime
- 1 ou
- 250 grame brânză cheddar
- 3 felii de bacon tăiat cubulețe
- un vârf de cuțit de sare
- arpagic
- 1 lingură de amestec harissa
- 1 lingură Ulei MCT C8 100% Be Keto
- 1 lingură Colagen cu ulei MCT pudră fără arome BeKeto
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 185 de grade. Rupeți conopida în bucăți mici și fierbeți-le timp de 5 minute în apă cu sare, apoi lăsați-le la scurs.
- Amestecați într-un castron împreună smântâna, oul, amestecul harissa și brânza cheddar rasă. Adăugați colagenul cu ulei MCT.
- Puneți baconul la prăjit într-o tigaie încinsă. Între timp, puneți conopida într-o tavă de copt și turnați peste aceasta amestecul obținut anterior și baconul prăjit. Presărați peste aceasta un strat de brânză rasă.
- Se pune tava la copt timp de 15-20 de minute sau până conopida devine aurie.
- Scoateți tava din cuptor și presărați ulei MCT și arpagic peste aceasta.
Poftă bună!
Valori nutriționale:
- Calorii: 936,7 kcal
- Grăsimi: 77,7 g
- Glucide: 8,8 g
- Glucide nete: 4,7 g
- Proteine: 49,35 g