V-am pregătit o rețetă de pesto vegan pe care îl puteți adăuga la paste, pizza, salate și sandvișuri. Este ușor de preparat și se poate păstra la frigider până la o săptămână!
Ingrediente
- 50g sâmburi de pin
- Legătură mare de busuioc, tocat mărunt
- 2 linguri de drojdie nutritivă
- 150ml ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- Zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
- Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă sâmburii de pin. Se prăjesc la foc mic timp de 3-4 minute, până se rumenesc. Se iau de pe foc și se lasă să se răcească.
- Într-un robot de bucătărie se pun sâmburii de pin alături de busuiocul tocat, drojdia nutritivă, uleiul de măsline, usturoiul tocat și zeama de lămâie. Se mixează până compoziția se omogenizează. Condimentați după gust cu sare și piper.
- Puneți pesto-ul într-un borcan și turnați peste acesta puțin ulei de măsline.
Poftă bună!