Consumul de morcovi formează pentru corpul tău un scut protector împotriva germenilor. Nu este un secret faptul că aceștia ajută la îmbunătățirea vederii, ne întăresc dinții și redau strălucirea părului și a pielii.
Este un aliment de bază în diversificarea bebelușilor, fiind recomandat de mulți pediatrii ca aliment de început datorită potențialului alergen scăzut și gustului ușor dulceag, ușor de acceptat.
Dacă acestă legumă aduce atâtea beneficii organismului, de ce nu am consuma-o cât mai des? V-am pregătit o rețetă gustoasă și plină de vitamine, perfectă pentru un prânz în familie.
Ingrediente:
- 3 morcovi mari
- 1 lingură de Ghimbir măcinat
- 1 linguriță Curcuma măcinată
- 20g pâine integrală mărunțită
- 200ml zeamă de legume
- un praf de Piper Cayenne, plus încă puțin pentru servire
- 1 lingură Smântână vegetală de cocos, plus încă puțin pentru servire
- Crutoane pentru servire
Zeama de legume o obțineți din fierberea legumelor tocate(4 țeline, 1 praz, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 usturoi, 1 anason stelat) și a condimentelor (5 boabe de piper negru, 1 legătură de pătrunjel, 2 crengute de cimbru și 1 frunză de dafin) în 2 litri de apă timp de 2 ore. Strecurăm legumele și folosim doar zeama. Aceasta o puteți păstra la congelator până la 6 luni.
Mod de preparare:
- Cojiți și tocați mărunt morcovii și ii puneți într-un blender. Adăugați peste aceștia ghimbirul, turmericul, piperul cayenne, pâinea integrala, smântâna și zeama de legume. Blendați până se formează o pastă.
- Turnați compoziția într-o oală și lăsați-o pe foc până se fierbe bine. Puteți să mai adăugați smântână sau piper cayenne, după gust, și le puteți servi cu crutoane. Poftă bună!