Supă cremă de morcovi

Supă cremă de morcovi
Pe lângă aroma lor dulce și textura crocantă, morcovii conțin o varietate de nutrienți și antioxidanți, iar împreună cu vitamina C creează un stimulent pentru sistemul imunitar. De asemenea, este  o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic.

Consumul de morcovi formează pentru corpul tău un scut protector împotriva germenilor. Nu este un secret faptul că aceștia ajută la îmbunătățirea vederii, ne întăresc dinții și redau strălucirea părului și a pielii.

Este un aliment de bază în diversificarea bebelușilor, fiind recomandat de mulți pediatrii ca aliment de început datorită potențialului alergen scăzut și gustului ușor dulceag, ușor de acceptat.

Dacă acestă legumă aduce atâtea beneficii organismului, de ce nu am consuma-o cât mai des? V-am pregătit o rețetă gustoasă și plină de vitamine, perfectă pentru un prânz în familie.

Ingrediente:

Zeama de legume o obțineți din fierberea legumelor tocate(4 țeline, 1 praz, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 usturoi, 1 anason stelat) și a condimentelor (5 boabe de piper negru, 1 legătură de pătrunjel, 2 crengute de cimbru și 1 frunză de dafin) în 2 litri de apă timp de 2 ore. Strecurăm legumele și folosim doar zeama. Aceasta o puteți păstra la congelator până la 6 luni.

Mod de preparare:

  1. Cojiți și tocați mărunt morcovii și ii puneți într-un blender. Adăugați peste aceștia ghimbirul, turmericul, piperul cayenne, pâinea integrala, smântâna și zeama de legume. Blendați până se formează o pastă.
  2. Turnați compoziția într-o oală și lăsați-o pe foc până se fierbe bine. Puteți să mai adăugați smântână sau piper cayenne, după gust, și le puteți servi cu crutoane. Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!