Surse naturale de probiotice

Surse naturale de probiotice

 Ați auzit de bacterii bune? Acestea sunt probioticele care se regăsesc la nivelul intestinelor și care sunt responsabile pentru absorbția nutrienților și pentru menținerea sistemului imunitar puternic.

 Microorganismele vii regăsite și în flora intestinală s-au dovedit a fi capabile să îmbunătățească sănătatea digestivă, să întărească sistemul imunitar și să reducă riscul de instalare a cancerului.

O dietă slabă în probiotice poate cauza probleme digestive, afecțiuni ale pielii, candida, afecțiuni autoimune precum și răceli frecvente.

Pe de altă parte, o dietă bogată în probiotice asigura un sistem imunitar puternic, o digestie îmbunătățită, mai multă energie, piele mai sănătoasă, scădere în greutate și o stare generală mai bună.

Alimente bogate în probiotice naturale

Iaurtul grecesc - făcut din lapte care a fost fermentat de bacterii sănătoase intestinale, de unde și concentrația mare de probiotice. Studiile au demonstrat că probioticele pot ajută și la reducerea intoleranței la lactoză. De asemenea, elimină gazele din stomac, combat diareea și alte probleme ale sistemului digestiv.

Kefirul - ca orice iaurt cu culturi vii și active, este încărcat cu probiotice. Datorită nivelului ridicat de bacterii Bifidobacterium și Lactobacillus, kefirul poate contribui la contracararea creșterii bacteriilor „rele” și ajută la digestie.

Brânzeturile fermentate - brânza albastră, cheddar, brânza Gouda și mozzarella - conțin adesea bacterii bune. Asta datorită procesului de fermentație care se bazează pe bacteriile cu acid lactic.

Varza murată – este o sursă excelentă de probiotice, fiind pregătită prin fermentație, cu ingrediente naturale. Culturile vii din acest aliment pot fi utile și în reducerea simptomelor alergice. Varza murată este și o sursă excelentă de vitaminele B, A, E și C, însă este recomandat să o consumați în cantități moderate, din pricina conținutului ridicat de sare.

Ciocolata neagră - în afară de aportul său bogat de antioxidanți și efectul de energizare, ciocolata neagră se mai remarcă și prin probioticele pe care le furnizează organismului. 



Măslinele verzi  - un alt aliment minunat pentru o porție zilnică în plus de probiotice naturale sunt măslinele în saramură, întrucât absorb toate culturile vii care fermentează în lichidul special. Adăugați-le în salate, în toppingul pentru pizza sau consumați-le ca și gustare.

Ceaiul Kombucha - este un tip de ceai fermentat, faimos pentru conținutul său foarte generos de bacterii benefice. Băutura este folosită de secole întregi pentru creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea stării de spirit și pierderea kilogramelor în plus.

Supa japoneză cu miso - este un bun reglator digestiv, fiind preparat din secară fermentată, fasole, orez sau orz și o lingură de miso - o pastă obținută din amestecul boabelor de soia cu orez, orz, drojdie, sare și apă.

Microalgele - sunt utilizate ca ingrediente pentru sucuri naturale cu numeroase proprietăți curative. Conținutul lor de probiotice vii le ajută să fie și un adjuvant excelent în menținerea sănătății digestive, dar și în întărirea sistemului imunitar.

Tempeh - este un produs tradițional indonezian, pe bază de soia ce conține un antibiotic natural care luptă împotriva anumitor bacterii. Tempeh este, de asemenea, bogat în proteine, iar aroma fiind una ușor afumată, cu gust de nucă, dar asemănătoare ciupercilor.

 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!