Tortilla

Tortilla

 Deși tortilla intră în categoria fast- food, venim cu o variantă  ”sănătoasă” de rețetă care combină legume, salată și proteina vegetală sau animală, după preferințe.

E bine știut că consumul de legume ne ajută să ne menținem sănătoși, persoanele care mănâncă mai multe legume, ca parte a unei diete sănătoase, având un risc redus de boli cronice. Legumele oferă substanțe nutritive vitale și antioxidanți, sunt în mod natural sărace în grăsimi și calorii și nu conțin colesterol. Cel mai bun lucru este să mâncați un curcubeu  de legume pentru a obține o serie de nutrienți.

Clasica rețetă conține  pui , acesta fiind o mare sursă de proteine ​​,fără grăsimi. Persoanele care mănâncă suficientă proteină au mai multe șanse să mențină masa musculară și să păstreze un metabolism sănătos. Deoarece pieptul de pui este relativ ieftin, reprezintă un aliment practic și ușor de inclus într-un plan alimentar echilibrat și sănătos.

Însă veganii pot înlocui fără probleme puiul cu carne de soia, o sursă bogată de proteină care este la fel de gustoasă dacă este bine preparată.

Încercați rețeta de tortilla de mai jos, combinația este una reușită!

Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Se spală pieptul de pui și se taie în bucățele mici. Se pune o tigaie pe foc în care se pun 2 linguri de ulei la încins. Când s-a încins uleiul punem puiul și îl ținem pe foc până se rumenește bine. După ce este gata îl trecem într-un bol.
  2. Se spală bine toate legumele. Ardeii și dovleceii se taie cubulețe, morcovii se dau prin răzătoare, ceapa roșie se taie inele. Conserva de porumb de scurge bine de zeamă.
  3. Într-o tigaie se încing 4 linguri de ulei și se pun legumele la călit timp de 10 minute, în afară de salata verde. Se adaugă smântâna vegetală și se pune după gust sare și piper.
  4. Se pun foile de tortilla pe câte o farfurie. Pe fiecare foaie se pune o frunză de salată peste care se întinde cu o lingura amestecul de legume, iar peste acestea câte 75g de piept de pui sau carne de soia și se rulează. Desigur, se pot adăuga sosuri după gust.
  5.  Puteți lega tortilla cu o frunză de ceapă verde. Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!