Aceste trufe vegane pot fi un cadou deosebit pentru prieteni și familie și își fac loc foarte ușor la masa de Paște. În plus, pot fi o bucurie pentru copiii alergici la lapte, ouă, gluten. Sunt ușor și rapid de făcut!
Ingrediente:
- 200g ciocolată neagră fără lapte, tocată mărunt
- 100 ml bautura de ovăz
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
- Puneți ciocolata tocată într-un vas termorezistent de mărime medie. Laptele, zahărul și vanilia se pun într-o cratiță mică și se aduce totul la fierbere la foc mediu, amestecând ocazional.
- Se toarnă amestecul de lapte fierbinte peste ciocolată, se lasă timp de 1 miut, apoi se amestecă constant până ciocolata se topește și se omogenizează. Se acoperă și se lasă la răcit timp de 4 ore până se așează compoziția.
- Biluțele se fac cu ajutorul unei linguri pentru înghețată sau folosind mâinile – vă recomandăm să purtați mănuși. Biluțele obținute se pun pe o tavă mică sau o farfurie. Ar trebui să obțineți aproximativ 20 de trufe.
- Puneți pudra de cacao într-un bol și rulați trufele răcite prin ea, până când sunt bine acoperite, eliminând excesul, dacă este necesar. Se lasă să se așeze la frigider.
Poftă bună!